36303568595 info@enviroad.eu

Gyakran ismételt kérdések

Általános

Drága?

Nem!

A Nu-phalt rendszer sokkal költséghatékonyabb. Ugyanis a hagyományos módszereknél vágják, vésik, majd eltávolítják az egész területet. Valamint akkor is, ha figyelembe vesszük az út javítások tervezéséhez szükséges erőforrások megszervezését. Kevesebb emberre és a járműre van szükség, és nem kell, hogy az aszfaltot a keverőből a helyszínre szállítsák. A rendszer mindent tartalmaz, ami szükséges egy “in-situ aszfaltjavításhoz. A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer létrehoz egy hosszabb távú, tartós javítást, csökkentve az újabb javítások szükségességét.

Hogy lehet a költségeket összehasonlítani a hagyományos módszerekhez viszonyítva?

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszerrel jelentős megtakarításokat lehet elérni az anyagok, a munkaerő és az eszközök területén, így jóval költséghatékonyabb, mint a hagyományos javítások, valamint nem termelődik hulladék, amit szállítani vagy hulladéklerakóba kell vinni. Megtakarítás a hagyományos javításokkal szemben, elérheti akár a 40%-ot, valamint a javítási idő átlagosan rövidebb ideig tart és kevésbé zavarja a forgalmat.

A téli hónapokban is alkalmazható, így egyszeri, tartós javítást lehet – az év minden szakában – végezni a rendszer alkalmazásával.

Mennyi idő után lehet ráhajtani a javításra?

 Ha a javított felület hőmérséklete közel azonos lesz a környező felszín hőmérsékletével. Ez függ az eredeti anyagtól és az időjárástól, de még a rossz körülmények között sem hosszabb, mint 20-30 perc.

Láttam más infravörös javítási rendszereket a piacon, mitől más a Nu-phalt?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec facilisis libero ut turpis placerat, id eleifend arcu dignissim. Suspendisse pellentesque eleifend ex ac pretium. Aliquam sit amet eros bibendum, luctus nisl id, hendrerit eros.

Technika

Mi az infravörös?

Infravörös egy fénysugár, amely túl van a névleges vörös spektrumon és az így nem látható szabad szemmel. Az infravörös sugárzás meleget termel. Ez a hőforrás, amelyet a Nu-phalt Termikus útjavító rendszer használ, teljesen biztonságos.

Milyen típusú aszfalt anyagokat lehet javítani?

Nu-phalt infravörös rendszer használható szinte minden típusú “aszfalt” javításnál. A rendszer teljesen jóváhagyott a melegen hengerelt aszfaltok javításánál, és az összes felületkezelt utakon. Nu-phalt rendszerrel ideálisan javíthatók a gyalogutak és a parkolók, és így fel lehet használni az öntött aszfaltot is.

Milyen típusú munkáknál lehet infravörös berendezést használni?

Nem csak a kátyúk javításánál. A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer egyformán hatékony a kátyúk, felületi hibák, kisebb süllyedések, a nem megfelelő illesztések (slusszok) és a régebbi rossz javítások helyreállítása esetében. A rendszer ideális út-és autópálya-javításánál, valamint járdák, kerékpárutak parkolók és egyéb aszfalt felületeken.

Vannak a használatukra vonatkozó korlátozások?

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer nem működik nagyobb eső esetén, ahol a víz befolyik a munkaterületre. A rendszer használható gyenge esőben vagy nagyobb esőzések után, mindaddig, amíg a területet tisztára lehet söpörni a berendezés üzembe helyezése előtt. Nem javasoljuk működtetni a berendezést, ha a hőmérséklet -3 C0 alá csökken. Bár ez nem akadályozza meg a rendszer működését, csak néhány kopóréteg anyag nem jól köt nulla fok alatti a hőmérsékleten. A rendszer csak akkor használható, ha a kezelő személyzet, oktatásban részesült az egészségügyi, biztonsági és technológiai eljárásokat tekintve.

Mennyire jó a javítás?

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer biztosítja a teljes hő kötést, amely egy egységes szerkezetet hoz létre az eredeti és a javított aszfalt felület között. Az eredményül kapott javítás zökkenőmentes és hosszabb élettartamú, valamint sok esetben állandó.

Mennyi munkaerő szükséges?

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer üzemeltetéséhez csupán két ember és csak egy autó szükséges a javítások elvégzéséhez.

Mennyi ideig tart egy kátyújavítás?

A helyszínre érkezéstől a továbbindulásig, mintegy 20 perc alatt el lehet végezni egy tipikus javítást. Ezen időnek, kevesebb mint a fele, a Nu-phalt infravörös melegítési ciklus, amely az előre beállított nyolc percet veszi igénybe minden alkalmazáshoz. A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer termelékenysége piacvezető.

Milyen mélységben lehet javítani?

A Nu-phalt javításoknak szerves részét képezi a meglévő aszfalt szerkezet. A Nu-phalt infravörös fűtőberendezést teljes egészében a fedélzeti mikroprocesszorok ellenőrzik, melyek lehetővé teszik az üzemeltetőknek, hogy kiválassza a megfelelő beállításokat és így megfeleljen minden követelménynek. Ha például van egy kátyú, amely 150 mm-es mély, ez természetesen lehetővé teszi az aszfalt kopórétegének és a kötőrétegének is a helyreállítását. Ha a munkavégzés a vékonyabb kopórétegen, vagy a felületkezelt utakon történik, akkor az üzemeltető egyszerűen beállítja a rendszert, hogy megfeleljen ezeknek az alkalmazásoknak.

Gyorsan, hatékonyan dolgozunk

 

agsdi-heart-leaf-2

Egészség és biztonság

Biztonságos a rendszer?

Igen!

A rendszer, a kezelőkre és a környezetre is teljesen biztonságos. A Nu-phalt Termikus útjavító rendszert nagyon gondosan tervezték és építették, a legmodernebb technológiával, valamint teljesen bevizsgált, jóváhagyott és hitelesített a GASTEC által, amely egy független és vezető hatóság a gázüzemű rendszerek tesztelése területén.

Vajon a rendszer megfelel a szabványoknak?

Igen. A rendszer az egyetlen a maga nemében, hogy teljes mértékben BBA HAPAS és ez alapján Magyar jóváhagyást kapott a folyamatra. A rendszer jóváhagyott a SAFEContractor által és a Gastec is hitelesítette. Megfelel; az EN ISO/IEC 17050-1 törvénynek.

A rendszer mennyi gázfüstöt bocsát ki?

A Nu-phalt Termikus útjavító rendszer, egynegyed rész szén-monoxidot bocsát ki átlagosan, mint egy otthoni kazán. Ez egy nagyon biztonságos szám, amely lehetővé teszi, hogy a munkát olyan területeken is lehet végezni, mint a hidak alatt és alagutakban.

Használat során a fűtő berendezést nehéz mozogatni, és működtetni?

Minden berendezést, ami szükséges az aszfalt javításához, egy jármű tartalmaz. Az infravörös melegítő, mérete 1 × 1 méteres 0,5 x 2 méteres vagy 2 × 1 méteres. A járműből való kivétele, és visszarakása – a munka után – egy teleszkópos elektromos csörlő segítségével történik, egy egyszerű gombnyomással, így feleslegessé téve a kézi mozgatást. Szemben a hagyományos útjavítási módszereknél, ahol szükség van vágógépre és vésőgépre, azok rakodására és használatára, ami a kéz vagy karsérüléseknek jelentős kockázatát eredményezheti.

Gyorsan, hatékonyan dolgozunk